tiistai 7. helmikuuta 2012

Kirjastokassiksi kevään tulo

Uuden oppimisen vimmassani halusin tehdä erilaisen kassiprojektin. Sellaisen, jossa mielellään oppisi jotain uutta. Kehittelisi vanhoja taitojaan ja saisi ehkä kokeilla jotain, mitä ei olisi itse tullut ajatelleeksi. Kwik Sew:lla on kassinkaava, joka näytti hauskan hippimäiseltä. (Vähän tässä painaa taustalla myös se, että tekisi mieleni keksiä puodille jokin oma kassimalli, jossa voisi hyödyntää kierrätyskankaita ja tehdä samalla jotain hauskaa. Mutta jotta sellaisen voi kehitellä, pitää opetella liuta erilaisia tapoja tehdä kasseja.)

Kaivoin siis esiin mummon vanhan pöytäliinan, anopin lahjoittaman yhdestä kohtaa risan pussilakanan, ja jämäkangaspakan lopun, jossa kukkakuvio pikkuhiljaa hiipuu täysin valkoiseksi pöytäliinakankaaksi. Helmikuisen auringon paistaessa oli mukava pyöritellä kukkakankaita ja kuvitella kevät mahdolliseksi.

Tällainen pyörittely siitä sitten tuli:


Kirjastokassi, aivan keväinen sellainen.
Ja oivallinen kirjastokassi siitä tulikin, nimittäin kahden pintakerroksen väliin on ujuteltu fleece, joka pehmentää kovia kirjankulmia mukavasti kantaessa. Pohjassa on lisäksi muotolaskokset, jotka entisestään pehmentävät kulmikasta menoa.


Kassiin mahtuu mukavasti palautettavat kirjat (neulontaa, virkkausta, Puuha Peteä ja Mimmi Lehmää) ja kotimatkalla se kantoi uusien kirjojen lisäksi kauniisti kotiin myös maitoa ja voita.


Mukavaksi yksityiskohdaksi kassiin oli saatu tere, joka ommellaan kahden eri kuosikankaan väliin. Tässä turkoosi tere on tehty vanhasta pöytäliinasta. Alempi kangas on sitä pussilakanaa, ja ylempi pikkukukkainen jatkuu myös kassin sisällä vuorikankaana.


Ihanan keväinen ilmestys. 
Vielä kun tämän tuhisevan nenän ja tukkoiset silmät saisi jotenkin hereille kevääseen myös...

Tällä kaavalla saattaa joskus tulla joku toinenkin kassi, kenties. Mukava projekti!

AnjushaEi kommentteja: