tiistai 4. joulukuuta 2012

Trikookudeharjoituksia

Olin käynyt hankkimassa trikookudetta TitiTyyltä, tehdäkseni jumppapallolleni päällisen.

Toissa-aamuna takkaan tulia laittaessani vastaan tuli mistälieneesanomalehdestä (jota olin juuri runttaamassa sytykkeeksi) ohje virkattuun kudekoppaan. Ajatukset kun usein laukkaavat tolkutonta vauhtia, olin järkeillyt sekunnissa, ettei kannata koskaan trikoosta mitään virkkaamattomana lähteä virkkaamaan ensimmäiseksi mitään niin suuritöistä kuin jumppapallonpäällistä, kokeilematta ensin jollain pienemmällä.


Jos luvataan kori parissa tunnissa, sehän kuulostaa juurikin täydelliseltä kokeilulta. Joten repäisin lehdenkulman talteen ja oli päästävä heti kokeilemaan.


Siispä hommiin. Muutamassa minuutissa huomasin, ettei missään nimessä kannata pitää virkkuukoukkua niinkuin tavallisesti, vaan käsiään säästääkseen on viisaampi ottaa ronskisti kiskomisote ja vetää ennemmin hartiavoimin kuin pelkillä sormilla :)


Koppa olikin yllättävän nopea ja helppo. Aamutakissa lonniessa valmistui kepeästi pohja ja pitkin päivää pikkuhiljaa muu koppa. 


Sunnuntai-iltapäivän parkouraikaan kori oli jo valmis - vaikkakin piti heti lähteä säveltämään ja sekoittaa koppaan kahta eri ohjetta, tuon lehdessä olleen lisäksi hain reunukselle ohjeen Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta, jossa oli vaikka mitä ihanaa (mutta eipä mennä nyt siihen) ja ihan ihkailmaiseksi ladattavissa (onkohan siinä järkeä, kysyy yrittäjä?!).


Ja nyt kun langat (tai ehkä neljäsosan omistamistaan langoista) saa nuin nätisti esille, syyhyttää sormet neulomaan kaikenlaista. Ja virkkaamaan toista koria :) Tahtoo lisää!

Anjusha
-jonka olisi syytä miettiä ennemmin vaikka joululahjoja, mutta miettiikin vain koppia.

Ei kommentteja: