maanantai 2. tammikuuta 2012

Hot Pink New Year

Jo varmaan vuoden verran on työn alla ollut lapaspari - ihan peruslapaset ilman mitään sen kummempaa ohjetta. Mutta parin valmistumisen kanssa ei sitten käynytkään ihan niin kukkaisesti kuin olisi voinut kuvitella.TOISSA vuonna olin tehnyt vasemman lapasen peukkua vaille valmiiksi, ja nyt, kun ennen joulua ryhdyin toista lapasta pikaisesti valmistamaan (koska eihän yhdessä lapasessa nyt hyvänen aika mene iltaa kauempaa), ajattelin homman olevan pikaisesti hoidossa.
Tein oikeaa lapasta peukkuun asti, ja ihmettelin, miten niinkin säännönmukainen liukuvärjäys kuin perusNallen tuottaa kahdessa eri lapasessa niin eripaksuiset raidat. Tuoreemman lapasen raidat kun olivat yhtä kerrosta paksummat kuin aikapäivää sitten rakennetun. Tarkempi tutkailu osoittikin virheen olevan neulojan päässä. Olin aloittanut lapasen laskematta alkuperäislapasen silmukoita, ja oletin, että muistan ulkoa siinä olleen 10 silmukkaa puikollaan. Väärinpä muistin. Silmukoita olisi pitänyt olla kahdeksan enemmän, eikä sellaista puolivalmista liian pientä nyt hennonut purkaakaan.

Pyörittelin liian pientä lapasta hetken ja pohdiskelin voisiko sen pelastaa vielä jotenkin. Niin kapoisan käden lapaseksi peukunpaikka oli auttamattomasti väärässä kohdassa, mutta kun oikein pyöritteli, saattoi ehkä kuvitella lapasen muuttuvan sukaksi - polvisukaksi. Varsi sai jäädä sellaisekseen, ja kantapään aloitin alkuperäiseltä peukunpaikalta.


Joulukin kun oli vielä tuloillaan, ja tuttavapiirissä aikalailla sopivakinttuinen Piitu-kaveri, sain pukinkonttiin polvisukat lapasten välistä. Ja ne lapasetkin sitten valmistuivat aikanaan, eilisiltana. Piitulle sukat olivat juuri passelit, ja äsken kävin pihalla testaamassa omat lapaseni, jotka lämmittivät huomattavasti paljon paremmin rukkasten alla kuin aiemmat ihan ohkoiset muinaislapaset.

Harmi kyllä jämänyssäköiden loppumisprojektiin nämä lapaset ja sukat eivät auttaneet pätkän vertaa. Lankaa jäi vielä pikkuinen kerällinen. Mutta onneksi liukuvärinallea on tuolla kolmea muutakin väriä piskuiset kerät, joista yhdistelemällä saa varmasti vielä ainakin omankokoiset sukat aikaan, ja taas monta pientä nyssäkkää vähemmäksi lankaröykkiön.
Siinä projektissa mennäänkin tällä hetkellä lukemissa 6 valmistunutta keskeneräistä työtä - 10 loppuunkäytettyä lankakerää. Voisin olettaa, että jos tällä menolla mennään eteenpäin, saa ehkä vähän ajan päästä jo keksiä jonkin ihan uuden projektin! Vieläköhän joku järjestää jotain salaisia neuleystäviä tai muita mukavuuksia?!

-AnjushaEi kommentteja: