keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Pakkaispäivien varalle (tai samantien jalkaan!)

Syksyllä tilatuista trikookankaista oli alunperin ajatus ja tarkoitus tulla pyjamia ja pitkiä kalsareita Verttisen talvivaroiksi. Kun asuu puulämmitteisessä vanhassa talossa, talviyöt tuppaavat käymään viluisiksi peittoa pois potkiville kavereille, ja pitkiä lahkeita ja -hihoja tarvitaan joka yölle.

Ajattelin pyhästi, että myös pitkien kalsareiden kohtalo on syntyä reilusti hyvissä ajoin pakkasia odottelemaan. Juupa juu. Mutta nyt, pakkasen tuivertaessa seitsemäätoista, alkaa tähänkin äiteeseen tulla vauhtia. Talven ensimmäiset pitkät kalsongit ovat valmiit.


Tuo hipstamaattinen kamera ei oikein ole violetin ystävä, vaan yrittää väkiseltään vääntää kaiken kauniin luumunvärisen ihan siniseksi. Tähdet ja resorit ovat Oikeasti siis Ihanan Luumunvärisiä, keltainen sentään ihan oikeansorttista. Trikoo Kameleont Designilta tilattua (tai enhän minä tätä tilannut, tilasin sitä turkoosia kirjain- vai numerotrikoota, muttei sitä enää ollut, höh), ja resorit Kestovaippakauppaa. Koko kalsongeissa on 116cm, ja kaava on vuodentakaisesta Ottobresta, jossa oli kaavat aina 170-senttisiin pitkiin kalsareihin asti. Sellainen lehtihän oli aivan välttämättömyys hankkia, sillä poikien pitkien kalsareiden valikoima kaupoissa on jotain katastrofaalista. Jos se ei ole hirveää pappakalsarikeinokuitua, se on vähintäänkin mustaa tai tummansinistä väriltään, synkeää, ilkeää, tummaa, ja jos jotain kuviota löytyy, se on varmastikin ainakin jotain öttömönkiäistä tai räjähdyksiä tai hirviöitä. Mur. Nyt sen sijaan saa sellaiset kalsongit kuin toivoo, eikä tulenlieskoista ole tietoakaan.

Toisetkin ovat valmistuneet (jo vähän aikaa sitten):


Näissä resori on oikeasti vähemmän tummaa, sillä tunnustettava on, että nämä hyppäsivät kuvaan suoraan pesukoneesta, märkinä :) Materiaalit samoista paikoista kuin edellisissäkin, sillä poikkeuksella, että tämän trikoon minä tilasin ihan oikeasti. Ja nuo pienet valkoiset ovat robotteja, jos se on hieman epäselvää tässä kuvassa. Katsokaa vaikka:


Nyt pääsee taas pari pakkaspäivää eteenpäin!

-Anjusha,
jolle viime hetket ovat suuri inspiraationlähde2 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Hienoja. Mulla on myös leikattuna kaava, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä. Nyt olisikin ajankohtaista, kun vaippaa pidetään vain yöllä ja ulkona varalla. Jee!

Tanssiinan Anne kirjoitti...

Meillä on toiminut oikein hyvin tuo kaava ihan ilman mitään muutoksia. Tästä on aiemmassa koossa myös tehty reilu vuosi sitten parit pitkikset, jotka on nyt jo jääneet lyhyiksi ja kinttanoiksi ja menneet eteenpäin serkkujen käyttöön. Suosittelen lämpimäisesti! Tulee ainakin sellaisia kalsareita kuin haluaa :)