maanantai 1. huhtikuuta 2013

Reissuun valmis sukkaperhe

Perheen viimeisetkin reissusukat on saatu valmiiksi.


Lankana näissä on Dropsin Delight. Arvelen jo etukäteen (ja manailen), että tämä on varmastikin sitä sarjaa lanka joka kertää sen perinteisen kuusi viikkoa käytössä ja on sitten poikki päkiän alta. Siinä on kyllä keinokuitua mukana, mutta koska lanka ei ole järin tiukkakierteistä, ennemminkin hahtuvaisen tuntuista, sen kestävyysodotukset eivät ole järin korkealla :(


Ensimmäinen sukka on valmistunut varmaan jo lähemmäs kolmisen-nelisen vuotta sitten, ja jäänyt UFO-koppaan lojumaan. Muistelen, että reunan palmikot olivat niin haasteelliset ensimmäistä sukkaa tehdessä (tämä oli ensimmäinen palmikkoprojektini ikinä) ettei kiinnostanut aloittaakaan toista sukkaa. Vaan nyt kun piti saada pikaiseen sukkapari tulevaan Englanninreissuun mukaan, ja näistä oli toinen jo valmiina, ajattelin antaa sukille vielä mahdollisuuden. Ja helppohan tuo palmikko olikin, sujahti käsistä valmiiksi niin ettei oikein huomannutkaan.


Ja tuo yläreuna oli myös ihan uusi tuttavuus. Siis että tehdään kaksinkertainen laita sukalle. Oikeastaan siitä tuli hieno ja hauska. Hyödyllinen uusi oppi - ei aina tarvitse laittaa joustinneuletta reunaan.


Ja nyt kun on päästy sukkien makuun, olisi syytä saada lisää sukkia perheelle - kaikkien laatikoissa on ainakin kahdet sukat, jotka ansaitsisivat jo ikuisen levon ja uuden parin tilalleen. Minulla on kahdet ehjät, Eskosella myös, Vertillä jokunen enempi, mutta sillä pitää vaihtuvuutta ollakin, kun se pitää sukkia yölläkin :) Tällaisessa suurkäyttöperheessä kahdella villasukkaparilla ei pärjää. Hyvä olisi olla neljät tai viidet, joita voi kierrättää käytössä. Silloin yksittäinen parikin kestäisi pidempään eikä joutuisi liialle rasitukselle.

Nyt siis uusien sukkaprojektejen kimppuun, vielä on hommaa.

Anjusha
Ei kommentteja: