maanantai 25. maaliskuuta 2013

Reissusukat, part 2

Kotona odotetaan kolmenlaista; tällä viikolla olevia serkkulapsen synttäreitä, parin viikon päästä tapahtuvaa Englanninmatkaa ja heti sen jälkeen alkavaa kylppäriremonttia.

Reissua varten olen (itselleni) luvannut tehdä koko perheelle villasukat, jotka saa sitten koneeseen noustuaan vetäistä jalkaan. Jos on purkkaa ja villasukat, on pitkälti ajateltu kaikkea.

Verttisen sukat valmistuivat lankakopan uumenista löytyneistä langoista jo pari viikkoa sitten, ja eilen illalla valmistuivat omat sukat.


Nämä ovat Austermannin Step-lankaa. Sitä on jäänyt käyttämätön iso kerä jäljelle kun tein joskus Verttisen vauva-aikana sille villapaitaa tuosta langasta. Olin jo aika kyllästynyt tuohon samaan sävyyn, siitä kun on tehty vaikka mitä, mutta sukkiin, yksinään käytettynä, se sopikin vielä ihan kivasti.


Sukkien malli on kirjakerhosta aikanaan tulleesta sukkakirjasta - ihan todella yksinkertainen, mutta jotenkin pirteä silti. Spiraalimaisesti kulkevat nurjat silmukat sai kiertämään spiraalia ihan ilman ajattelemista, kun poisti tasalukuisesta silmukkamäärästä yhden. Viisi oikein ja yksi nurin, ja valmista tulee.


Vähän kenkuttaa, ettei sukkia voi nyt sitten laittaa samantien käyttöön. Kaapissa kun ei ole yksiäkään ehjiä ohkaisia villasukkia. Kahdet paksut ehjät on, mutta näiden käyttöä saa nyt odottaa sitten vielä pari viikkoa. 

Vielä puuttuu Eskoselle sukat. Tai sukKA. Nelisen vuotta sitten olen aloittanut elämäni ensimmäisen palmikkosukan, tehnyt yhden valmiiksi ja jättänyt projektin sikseen. Eilen, näiden valmistuttua, otin asiakseni saada sen toisenkin jalkaan asti. Toivottavasti sen nyt ehtii, onhan tässä vielä kaksi ja puoli viikkoa aikaa :)

AnjushaEi kommentteja: