tiistai 4. kesäkuuta 2013

Koulupaita, osa 2

Verttiselle olen tehnyt syksyä varten odottelemaan (erityisesti tällä kelillä nimenomaan odottelemaan) pari pitkähihaista paitaa, samalla opetellen uuden paitamallin rakennusta, jotta siitä joskus voisi tulla ehkä helpompaa kuin mitä se on nyt ensimmäisen kahden paidan jälkeen.


Tällä kertaa kankaaksi omasta, näköjään ehtymättömästä kangaslaarista osui kelta-violetti tähtitrikoo. Se on Kameleont Designilta, muinoin kauan sitten tilattu pitkiä kalsareita ajatellen. Pitkätkin kalsongit siitä on tullut, mutta kangasta oli sopivasti vielä paitaa varten. Violetti resori on Kestovaippakaupasta. Ja napit Keinosen ompelustarvikeliikkeestä (vuoden toivottavasti ainoa kitsastellen siellä käynti on suoritettu. Samalla kierroksella on syytä napata mukaan nappien lisäksi myös ompelulankaa, sillä vierailu puotiin tehdään vain ehdottomaan tarpeeseen ja niin harvoin kuin mahdollista).


Tuo paitamalli on oikeastaan ihan kiva. Nyt kun siitä on tullut jo kaksi paitaa (ja jokusen voisi vielä rakennella jos kesällä käy niinkuin yleensä kesällä käy, että tekee mieli ommella vaikka mitä), se näyttää istuvan hyvin tenavaiselle, ei paina eikä purista, ja kangaslaarin kankaatkin näyttäisivät tuohon malliin istahtavan ihan mukavanlaisesti. Nappilista on hankala, vielä toisenkin kokeilun jälkeen. Mutta josko se siitä vielä... Kaavassa löytyy kokoja 128-senttisestä (jossa koossa nämä kaksi nyt tehtyä on rakennettu) aina 170-senttiseksi, joten syytä olisikin olla toimiva kaava :) Siitä voisi olla iloa vielä moneksi vuodeksi. Kun kankaat vaihtaa aikanaan sitten vaikka yksivärisiksi, saapi paidasta helposti isommankin ihmisen paidan näköisen (jos äiree oppii tekemään nappilistansa ilman itkua ja hammasten kiristystä).

Jatkamme kenties harjoituksia. Kyllä se syksykin varmaan sieltä joskus tulee (joskin viime päivien helleaallossa tuntuu siltä ettei tämä taida loppua koskaan), ja vielä tarvitaan pitkiäkin paitoja elämässä. Kiva, että niitä on nyt jokunen valmiina. Pitkistä paidoista alkoikin olla seuraavaksi pula.

Anjusha

Ei kommentteja: