tiistai 25. kesäkuuta 2013

Välipalakoreja

Tenavaisen huoneeseen oli hyvä saada jokunen säilytyspaikka lisää. Sellainen, johon voisi piilottaa ylimääräistä lattialle kertyvää pikkusälää pois näkyvistä.

Muutama valmiiksi keritty trikookudejämäkerä oli lankakopassa odottelemassa inspiraatiota. Niistä selvästi sai vielä jotain aikaan, muttei mitään järin spektaakkelimaista. Kokeilin kudetta kopan tekemiseen, ja kun yhden kopan jälkeen jäi vielä mukavat nyssäkät kuteita jäljelle, tein vielä jämistä toisenkin, vähän pienemmän.


Ohje koppaan (tuohon reilumpaan, eli taaimmaiseen) löytyi Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta. Pienemmän, eli etummaisen, korin tein samalla ohjeella mutta vähän pienennettynä. Isomman kopan halkaisija on jokseenkin neljänkymmenen sentin paikkeilla, ja pienemmän kymmenen senttiä vähemmän.

Tykkään trikookuteesta. Pienenä tein siitä mattoja, mutta nyt näyttäisi virkkaaminen olevan se omempi tapa saada kuteita käyttöön. 


Muutamassa hassussa tunnissa saa aikaan jotain noin hauskaa ja käytännöllistä. Kerrassaan nerokasta. 

Nämä projektit olivat harjoitustyötä pitkän kudevirkkaustauon jälkeen, kun ajatuksissa olisi tehdä vastavalmistuneeseen vessaan virkkaamalla matto ja jokunen suorakulmion muotoinen koppa säilytystä varten. Saunan pukuhuoneeseenkaan ei haittaisi rakennella mattoa jalkojen alle. Mutta jos lähtisi kohtuudella liikkeelle ja aloittaisi vessasta.


Nämä kopat löysivät kotinsa Verttisen oman huoneen kirjahyllystä. Rakentelimme poikaiselle yhdessä huoneeseen sellaisen järjestyksen, että syksyllä kouluhommien tekeminen olisi helpompaa. Kopat mahtuvat kuvioon mukavasti, niihin saa piiloon kaikenlaista lattialla lojuvaa tarpeen mukaan keskittymistä häiritsemästä :)

Kohta alkaa syyshuivikin olla sellaisessa kuosissa, että sen saa varmasti jo kesän ensimmäisiksi vilpakoiksi päiviksi kietaista käyttöön. 

Anjusha


Ei kommentteja: