tiistai 23. elokuuta 2011

Tätivauvan raitasukat

Oi mikä aika on vierähtänyt viimeisestä päivityksestä.

Kaikenlaista pientä on valmistunut, ja loput pienistä on kesken, kuten yleensä...

Jämälangoista eroonpääsemisprojekti on ollut viimeaikojen hitti. Tuottaa suunnatonta iloa saada kokonainen kerä kulutettua loppuun, niin, ettei senttiäkään jää jäljelle.

Näillä lähdin liikkeelle:


On valkoinen reilu kerä Novitan Woolia (tai niin kuvittelen, siltä se tuntuu, mutten tunnusta sellaista ikinä hankkineeni, enkä kuolemaksenikaan muista, mistä moinen on voinut minun koppaani joutua :), vihreä isompi ja oikealla alanurkassa oleva nyssäkkä ovat Austermanin Step-lankaa. Isommasta kerästä on tullut joskus Vertille villapaita vauva-aikana, ja pikkunyssäkästä pipo, joka on ollut käytössä nyt syksyllä viisi vuotta, eli koko Vertin iän, ja vielä mahtuu! Vasemmalla alhaalla oleva nyssäkkä on Regiaa, josta on tullut minulle lapaset, sen yläpuolella Nallea, josta on Eskosen ja Verttisen villasukkien jälkeen jäljellä tuon verran, ja valkoisen langan alapuolella piskuinen Fabel-nyssy, joka on jäljellä polvisukkien teosta.

Näistä samoista langoista tein Vertille keväällä reissusukat, kun lähdimme Hollantiin, ja nämä jäivät vielä niistäkin jäljelle, vaikka odotin saavani ne loppuun jo reissusukkiin. Nyt onneksi on käynyt niin hyvä mäihä ja tuuri, että Hyvän Ystäväni pikkuveikka on tullut isyyden tilaan, ja pikkuinen tätivauva tarvitsi syyssukat piskuisiin varpaisiinsa.

Tässä siis lopputulos, ensin kuvana:


Ja sitten onnellisen lankasyöpön hihkaisuna:

NELJÄ kerää meni kokonaan loppuun!!! Siis niin, ettei roskiin mennyt edes pääteltyjä puolimetrisiä. Voi tätä iloa ja riemua. Sitä hieman latistaa se, että isoimmista keristä saisi vielä varmaan vastasyntyneelle lapaset, mutta voihan tuota sarjaa jatkaa sitten vaikka lapasparilla, jos ehtii ja jaksaa :)

Ja kun puikkokokoa pienensi tarpeeksi, sain sukat tehtyä vastasyntyneelle samalla silmukkamäärällä kuin omaan jalkaani tekisin. Se saattaa kieliä myös minun jalkani koosta jotain...

Hykerteleviä elokuun iltoja, 
toivoo onnellinen pienen kolosen lankaröykkiöönsä saanut

Anjusha 


1 kommentti:

Kati kirjoitti...

Hienot sukat! Minullakin on tässä meneillään pari jämälankojen tuhoamisprojektia. Se on tosiaan ihanaa, kun saa lankanyssäkän käytettyä ihan loppuun. Minä olen viime aikoina ruvennut säästämään pienetkin päätelystä yli jäävät pätkät ja käyttänyt niitä täytteenä pehmotöissä - silloin voi tuntea todellakin hyödyntäneensä langat ihan viimeiseen asti. Taitaa olla siksaksisaruksilta napattu idea tuo pätkien hyödyntäminen.