maanantai 8. elokuuta 2011

Uudelleenmuodistus

Verttisen vaatelaatikon penkaus tuotti reikiintyneen lopputuloksen. Neljä pitkähihaista trikoopaitaa olivat kaikki reikäisiä kyynärpäistään. Ne mahtuvat vielä kokonsa puolesta, ja arvatenkin ovat olleet suosikkipaitoja, kun ovat rikkinäisiksi asti ehtineet. Jostain syystä meillä housunpolvet ja paitojen kyynärpäät ovat niitä, jotka ensimmäisenä antavat periksi käytössä.

Monet Verttisen pitkistä paidoista ovat sellaisia, jotka ulospäin näyttävät siltä, kuin olisi teepaita ja pitkä paita päällekäin. Minä ajattelin vähän leikkaa-liimaa-askarrella, ja toivoin sillä pelastavani edes jonkun paidan varmalta lumpputuomiolta.


Tässä on lopputuloksena suosikki-Bamsepaidan hihat leikattu teepaitapituisiksi, ja niihin liitetty vanhasta Me&I-teepaidasta massunkohdalta leikatut itserakennetut hihat. 


Ja tässä Myllymuksujen bambupaita, johon on yhdistetty kirppikseltä löydetystä Lindexin paidasta massunkohdalta leikatut hihat. Hauska yksityiskohta on, että tällainen raitapaita löytyi ensi kerran 86-senttisenä kirppikseltä Verttisen ollessa pieni. Se oli pieneksijäämiseen asti käytössä, ja juuri kun se jatkoi matkaansa seuraavalle käyttäjälleen, löytyi Riihimäeltä kirppikseltä tismalleen samanlainen paita 116-senttisenä. Nyt kun siitä on hihat rikki, sai paidan keskeltä vielä kolmanteen raitapaitaan uuden käyttöerän, joten suosikkiraitakuosi jatkaa vielä eloaan meillä, ehkä neljättä vuotta :)

Kun hihat kohdisti leikatessaan niin, että ranteenkohta tuli paidan alareunaan, sai valmiiksi päärmätyt hihansuut ilman, että tarvitsi vaihtaa saumuriin päällitikkausasetuksia :) Hihoihin sai "kaavan" poisleikatuista rikkinäisistä hihoista. Lisäsin hihoihin pituutta molemmissa paidoissa muutaman sentin, kun paidat ovat jo olleet vuoden käytössä. Lisäpituudella voi saada muutaman kuukauden lisäkäyttöaikaa, ennenkuin paita jää liian pieneksi.

"Hei, tuohan on uusi paita!" -hihkaisi Verttinen pupupaidan uuden olemuksen nähdessään. Sepäs tässä hauskinta onkin. Suosikkipaidasta saa vielä Uuden Paidan, sen sijaan, että sen tie kävisi lumppukeräykseen rikkinäisenä. Bambupaita kelpaa kuulemma myös käyttöön uudennäköisenä. Leikattuna on vielä kaksi tuunauspaitaa, niihin kun kiinnittää uudet hihat, on syksyä varten tuunattu neljästä rikkinäisestä paidasta neljä uutta paitaa, vaatelaatikosta on poistunut koko rikkinäisten paitojen kavalkadi,  ja muutaman vähälle käytölle jääneen teepaidan on saanut myös erinomaiseen käyttöön hihoina. Ensiluokkaista.

-Anjusha


2 kommenttia:

Ellu kirjoitti...

Hauskoja! :) Ite oon tehny vanhoista aikuisten t-paidoista tyttöselle t-paitoja niin että oon käyttäny hyväksi valmiin kauluksen ja hihansuut...helppoa, nopeaa ja hauskaa. ;)

Tanssiinan Anne kirjoitti...

No silläpä minäkin näistä niin innostuin. Ei kaavanpiirtämistä, ei juuri leikkaamista, ja uuden vaatteen aikaansaamiseen menee ehkä korkeintaan kymmenen minuuttia! Olipas hauska projekti.