perjantai 14. lokakuuta 2011

Äkäisiä lintuja

Verttisellä oli keskiviikkona viisivuotissyntymäpäivät. Iso kaveri :)

Sen suuri toive oli saada äkälintukakku (lue: kakku, jossa on Angry Birds-pelin lintuja koristeena). Mutta kun meilläpäin Mummi, eli anoppilainen, on kakkumestari, ja mummi tekee maailman parasta mantsikkikaakkua, ei sitä ihan niinvain sovi mennä muuttamaan joksikin arvaamattomaksi.

Me siis sovimme Verttisen kanssa, että puuhaamme muffinsseja, joiden päällä kököttää äkälintuja. Valmiita koristeita ei ollut olemassa, ja marsipaania emme uskaltaneet käyttää mantelin allergisoivuuden vuoksi (syöjissä kun saattaisi hyvinkin olla manteliallergisia), joten tutkailimme Ullan Unelma -nettikauppaa, ja löysimme sieltä sokerimassa eri väreissä. Kun hankki punaista, keltaista ja valkoista massaa, sekä mustaa elintarvikeväripastaa, niistä sai jo monta vivahdetta ja sävyä.

Askartelimme kahtena iltana, ja tässä ensimmäisen illan tuloksia:


Emme olleet ikinä tehneet sokerimassasta mitään, mutta onneksi se muistutti muovailuvahaa, ja pienoisen lämmitysvaivauksen jälkeen massa oli oikein mukavaa käsitellä. Keltaisessa ja punaisessa massassa oli erikseen maininta, että suurissa määrissä käytettyinä massan väriaineiden on todettu aiheuttavan lapsissa ylivilkkautta ja keskittymishäiriöitä. Ja minä näin painajaisia synttäreistä, joissa tuntematon muffinssia syönyt lapsukainen tuli sohvalta pää edellä alas väriainehumalassa...

Muffinssit ja niiden täyte olivat vuoden takaisen ruotsalaisen ruokalehden resepteillä valmistettuja, ja niiden päälle me istutimme lintuset.


Varsinainen lintukoto :)


...En se minä ollut...


Tämä kaveri saattaisi hyötyä silmälaseista.

Muovailu oli senverran helppoa ja hauskaa, että itse mestari syntymäpäiväsankarikin muotoili monta lintua, eikä jättänyt kaikkea askartelua äidille.

Ja linnut herättivät hilpeyttä ja ihmetystä myös vieraissa, mikä oli tietysti kaikkein hauskinta koko juhlissa.

Linnut on siis muovailtu sokerimassasta, yhdistelemällä eri värejä keskenään. Kaikki on muuten tehty käsin, paitsi nokka ja töyhtö on leikattu saksilla teräväksi, ja silmien mustat kohdat on painettu sukkapuikolla joka on dipattu mustaan elintarvikepastaväriin.

Makoisiakin olivat. Maistoin yhden :)

-Anjusha
Ei kommentteja: