sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Amazing technicolour dreamsocks

Verttisen synttärisjuhlan kunniaksi rakensin sille unisukat. Siis sellaiset, joita ei ole tarkoituskaan pitää päiväseltään kenkien sisällä eikä leikeissä, vaan aikaisintaan sitten, kun tullaan saunasta löllimään soffalle, ja siitä aamuun asti. Tenavainen on koko ikänsä osannut peiton pois potkimisen jalon taidon, ja erityisesti talvisaikaan pakkasella pienet varpaiset ovat usein aika viluissaan yöllä, ilman minkäänlaista suojaa.

Edelliset unisukat olivat jo jääneet pieniksi, ja umpireikäisiksi myös, joten oli korkea aika saada tälle viilenevälle syksylle omat, uudet, sopivat unisukat.


Verttinen sai itse valita, millä mallilla sukat neulotaan, ja hän toivoi erityisesti monia raitoja, ja punaista ja sinistä paljon, sillä ne ovat lempivärit. Unisukat on meilläpäin neulottu Adriafilin Classic Merino-langasta, jota voi hätätapauksessa pestä pesukoneessa ihan vaikka neljässäkympissä,  mutta jotka ovat ihan pelkkää merinovillaa ilman keinokuitua. Ihanan pehmeät ja kutittamattomat.


Värejä sukissa on kaikkiaan kymmenen, ja Mestari Synttärisankari näyttäisi olevan oikein tyytyväinen lopputulokseen. Kantapäiden punaisuus näytti riittävän sopivaksi punaisuuden asteeksi, ja sinistäkin vilkkaa sopivasti muiden raitojen lomasta. Yksikään väri ei mennyt loppuun. Onkin käsittämätöntä, kuinka vähän lankaa loppujen lopuksi sukkiin saa kulumaan, erityisesti jos käytössä olevia nyssäköitä on kymmenkunta. 

Nyt kelpaa pakkasen tulla.

-Anjusha


2 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Ihanat ja ihanan värikkäät ja raidakkaat suka! Nämä sukat jalassa ei voi nähdä muuta kuin hauskoja ja hyviä unia! Käytiin katsomassa M & V -näytelmä. Hauska oli, tykättiin!

Tanssiinan Anne kirjoitti...

Kiva että tekin tykkäsitte. Me käytiin ennakossa ja Verttinen haluaisi mennä uudestaan, niin paljon se siitä piti. Onneksi on niin, että Esko ei ehtinyt ennakkoon, ja Vertin tarvitsee nyt viedä isikki katsomaan kanssa :)