maanantai 10. lokakuuta 2011

Sadetakit voimisteluvanteille

Kun minä aloitin tammikuussa puodissani, tulivat voimistelijoiden kilpavanteiden suojapussit Italiasta. Asiaa hieman tarkasteltuani tuli mieleeni pohtia, minkälainen luontoystävällisyyden kukkanen sekin on. Kaksi palaa kangasta, suoraa ommelta, ja kujaan pujotettu kuminauha. Italiasta. Pussit matkaavat niin (senkin tiedän lähettipalvelun seurantaohjelmasta), että niiden reitti kulkee maitse ja meritse, joskus ilmateitse myöskin. Suoran ompeleen (ja logon, joka on painettu halpaan enstex-kankaaseen) takia puoli Eurooppaa :(

Pohdin, voisiko asian tehdä paremmin. Lähempänä. Kätevämmin. Ja tässä on tulos:


Limenvihreä


Neonkeltainen


Manga


Petrooli


Poltettu oranssi

Sadetakit voimisteluvanteille :) Helppo hujauttaa olkapäälle kun polkaisee polkupyörällä treeneihin. Jättää vanteen kuivaksi sadekelillä, jotta treenit pääsevät alkamaan ajallaan. Estää kallista kimalluskoristeluteippiä vahingoittumasta.

Löysin naapurimaasta Ruotsista kangasvalmistajan, joka tekee ulkoilukankaita pohjoismaiden vaativiin olosuhteisiin. Kankaat ovat ihanan helppoja käsitellä, ohuita, pieneen tilaan meneviä, konepestäviä ja veden-, ja pakkasenkestäviä. Kankaat saa puotiin päivän varoitusajalla aikaisemman viikon valmiiden pussien odottelun sijaan. Ja valmiita pusseja saa, kun hieman valitsee kuinka käyttää aikansa.

Nyt puodista saa vanteiden suojapusseja taas. Painetun italialaislogon sijasta niihin ommellaan puodin oma Pink*Pixie-logo, kangas kulkee laivalla pienen pyräyksen ja bussilla (joka jokatapauksessa ajaa reittinsä, on sillä kyydissä joku tai ei) toisen, ylimääräisiä kuljetuskustannuksia ei tule yksityisten firmojen pakettiautomatkoista, pussit työllistävät (huoh, minutpa tietenkin...) kotimaassa, ja materiaalit ovat taatusti meidän pakkaskelit kestäviä. Pussin pakkaukseen käytän puotiin alati virtaavia ruskeita suojapapereita, jollaisia tulee jokaisen vaatekappaleen välissä (ne pitävät vaatteet suorina kuljetuksen ja varastoinnin ajan). Niitäkään ei laiteta paperinkeräykseen vaan hyötykäyttöön.

Tässä vielä valmis puketti:


Toivoisin, että muissakin asioissa tuo puodin valikoima voisi kulkea jotenkin järjellisissä rajoissa. Sellaiset valinnat täytyy tehdä yksi tuote kerrallaan. Tästä valinnasta voi olla kerralla varma ja tyytyväinen, seistä sanojensa takana.

Ja ehkä parasta koko projektissa on se, että yhtään tilkkuakaan ei kankaasta jää jäljelle ompelun jälkeen. Kangasta tulee kotiin, se ommellaan ja valmistellaan, ja sitten sitä ei enää ole. Maagillista :)

Sadekelejä!

Anjusha
Ei kommentteja: