keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Lämmitin kullekin.

Kerroin aiemmin että keskeneräisyyksiä on saatu valmiiksi.

Pikkutilkkusista, sekä epämääräisestä pehmustevaahtomuovipalasta on ollut tekeillä jo pidemmän aikaa pressopannulle lämmitin. Vähän kuin kaulaliina :)


Siinä on vanhaa pöytäliinaa, vauvanlakanaa, kassikangasta jos toistakin (tilkkusia), sekä tyynyliinaa. Sinisen eri sävyjä, sekä valkoista ja himppu harmaata. Sisällä lämmikkeenä pala kangaspäällysteistä vaahtomuovia, joka on jostain Anopin varastoista.


Kiinnitykseen käytin Aplix-tarraa, jotta pannumyssyn (joka ei kyllä ole mikään myssy lainkaan) saa pysymään paikallaan ja säädettyä vaikka tulevaisuudessa jonkun toisenmalliseenkin pressopannuun. Toinenkin tällainen on leikattuna, saa nähdä tuleeko siitä koskaan valmista, ja mihin se päätyy. Tämä ensimmäinen saa asua meillä kotona, ja olla käytössä silloin harvoin, kun meillä kahvia keitetään.


Pannunlämmittimestä ihan toisenlaiseen lämmittimeen ;)
TAAS tämä sama kangas kummittelee. Tästä raidasta on tullut pitkät kalsarit, pipo, koiran takki, ja nyt vielä kalsarit. Onneksi siihen loppui tämä pala. Sitä on kyllä toinen samankokoinen tuolla kangaskaapissa, saas nähdä kuinka sille käy.
Verttiselle ompelin siis valmiiksi pikkarit, kun olivat valmiiksi leikattuina ompelukopassa. Näihin vielä riitti sitä ihanaa pehmoista pikkarikuminauhaa jalansuihin, mutta yhdet mustat olisivat vielä ompelua vailla, eikä kuminauhaa ole enää. HÖH. Tarvitsee varmaan lähteä tarvikehankintareissulle (mikä on tylsää, sillä ainoa paikka, mistä sitä kuminauhaa tässä kaupungissa saa, ei ole järin tunnettu asiakaspalvelustaan, ja yritänkin väistää sinne menemistä, jos vaan mahdollista, kun siellä tulee poikkeuksetta kummallinen olo asioidessa).

Suuren Villisprojektin hahtuvapöksyt ovat hyvässä vauhdissa. Haaraosa ja lahkeet puuttuvat, mutta varsinainen vaipanpäällysosa on jo valmis. Teen ohjetta omasta päästä (varmaan paritkymmenet villikset neulottuani) Kestovaippakaupan hahtuvalla, kolme-puoloisen pyöröpuikolla ja 64 silmukalla. Meillä kun tuo perheenväki on perin miesvaltaista, en ikuna saa tehdä mitään vaaleanpunaista. Kompensoin sitä nyt, vaalean marjapuuronvaaleanpunaisella hahtuvalla. Söpöistä tulee! Laitan kuvan kun ovat valmiit. Kesä Parvekkeella-Merjan hahtuvalanganlopuista tulee sitten seuraavat, niitä kun on minun varastoissani ainakin muutamiin pikkuisiin hahtuviin, Verttisen serkkukavereiden pikkuvilliksistä ylijääneinä. Kiedo tarjoaa muuten halukkaille hahtuvat neulomiseen, jos kiinnostusta osallistumiseen on, mutta lankaa ei. Minulla taas on hahtuvaa vähän liiankin kanssa, ja on ihana saada pieni kolo lankavuoreen tekemällä jotain hyvää :)

Nyt Puotiin, tänään tehdään Tanssiinasta ja Kisa-Designista lehtijuttu ennen puotien aukenemista. Tukka saa luvan kelvata tällaisenaan, eikä kelloa ole näkyvissäkään, mutta menemme omilla eväillä ja yritämme olla eduksemme. Peukut pystyyn!

Anjusha







2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

saisikohan minunkin pressopannu joskus tuollaisen liivin?! ihana se on ja tulisi tarpeeseen!

Tanssiinan Anne kirjoitti...

Yhdet ylimääräiset kankaat on tuollaiseen jo leikattuina, jos pannulla on tarve liiville. Mutta kenenkä pannuun sellainen saisi olla?