perjantai 25. tammikuuta 2013

Luopumisia ja onnistumisia

Jokusen tuttavaisen kanssa oli taannoin puhetta siitä, kuinka kaikenlaista tavaraa on niin kamalasti ihmisillä. Joku oli nähnyt Hesarissa jutun pojasta, joka luopui kaikesta, mitä omisti (siis mukaanlukien alushousut), laittoi kaiken varastoon vuodeksi, ja kävi sieltä hakemassa yhden tavaran päivässä takaisin, testatakseen, mitä ilman ihminen tulee toimeen, ja mikä on elämässä selviämiseen tässä yhteiskunnassa välttämätöntä.

Pohdimme, josko olisi viisasta tehdäkin toisinpäin - luopuisi yhdestä turhakkeesta päivässä, vaikka nyt sitten vuoden ajan. Kotona olisi 365 turhaketta vähemmän, turhaketta, jotka jollekin toiselle saattaisivat olla ihan tarpeellisiakin eteenpäinlaitettuina.

Minä ajattelin testiksi kokeilla, moneksiko päiväksi sitä jaksaisi aktivoida itseään. Sen lisäksi, että kerran päivään pitää osata luopua jostain, voisi myös kerran päivään laittaa ylös jonkun asian, joka on sinä päivänä tehnyt onnelliseksi - ihan vaan, jotta sitten vuoden päästä olisi kasassa aika monta tapaa ja syytä olla iloinen elämästään.

Tässäpä minun listani alku, melkein kahden viikon saldo:

Sunnuntai 13.1.2013
*Pesukoneen peseminen puhtaan valkoiseksi teki iloiseksi
*Luovuin neljästä palasta trikookangasta tulevan kestosideprojekti-illan hyväksi, ja vein lasipullot ja kartongit kotoa kierrätykseen.

Maanantai 14.1.
*Olin onnellinen hyvästä neuvolareissusta, jossa kuudenvanha todettiin oikein oivalliseksi ja kunnossa olevaksi kaveriksi, ja itse sain rokotusohjelmani ajantasalle ihan puolihuomaamatta. Lisäksi iloiseksi teki se, että sain viimein yhden kirjahyllyn hyllyistä puunattua siistiksi ja puhtaaksi.
*Luovuin kahdesta kirjasta (ajattelin, että kaksi on ihan kohtuullisesti, kun kirjakerhosta tuli juuri samana päivänä ihkauusi kirja kotiin). Nämä kirjat menivät jo uuteen kotiinkin.

Tiistai 15.1.
*Iloiseksi tulin siitä, että jaksoin säheltää rästissä olleita työhommia monen monta pois päiväjärjestyksestä.
*Luovuin kolmesta lehdestä, jotka löysivät uuden kodin samantien.

Keskiviikko 16.1.
*Iloitsin siitä, että muistin ottaa kaikki tarvittavat asiat ja esineet aamulla kotoa mukaan, vaikka muistettavaa oli enemmän kuin tarpeeksi. Siskoarmaalla oli myös syntymäpäivä, sekin on iloinen asia.
*Luovuin itselle liian pienestä hameesta, joka sekin päätyi uudelle omistajalle hetimiten.

Torstai 17.1.
*Verttinen luisteli eskarissa ihan ensi kertaa elämässään, ja oli siitä hurjan innoissaan. Siitä tuli hyvälle mielelle, se kun tuo uuden kokeileminen on välillä aika haasteellistakin.
*Luovuin ylimääräisestä DVD-leffasta. Meillä oli siis kaksi kappaletta samaa leffaa (mikä on kyllä turhakkeista turhakkein asia se) samassa formaatissa. Nyt ei ole enää, jee!

Perjantai 18.1.
*Hyvä mieli tuli siitä, että rästissä olevia asioita on saanut lisää pois päiväjärjestyksestä. Tänään ne ovat hoituneet melkein itsestään.
*Luovuin kahdesta potasta. Eskari-ikäinen tenava niitä tuskin enää tarvitsee. Iloiseksi teki vielä sekin, että vaihdoin potat mielenkiintoisesti hunajaan. Meille turha roina sai uuden tarpeellisen kodin vauvaa odottavasta, pottia kohta tarvitsevasta perheestä, ja me saimme kevätflunssakaudelle pelastajan, joka kuluu kaikki teehen ja pitää meidät terveiden kirjoissa. Hurraa!

Lauantai 19.1.
*Oli onnellista nukkua yhdeksään asti aamulla. Ihan kuin olisi asennettu uudet aivot päähän. Tanssiinalla oli myös kirppispäivä, joka oli reipas, railakas ja erinomainen tapahtuma, ja sen keksimisestä olen ihan erityisen onnellinen.
*Luovuin meille turhista akvaarioromppeista. Kesällä meille muutti kilpikonna, jolle ostimme käytettynä akvaarion, jonka mukana tuli kaikenlaista, mitä konnanhoidossa ei tulla koskaan tarvitsemaan. Tuttavalla taas on ihkauusi akvaario, ja sinne kaivattiin rompetta, joka meillä pölyyntyy työhuoneen pöydällä.

Sunnuntai 20.1.
*Tein onnellisen luisteluretken Verttisen kanssa, lapsi toista kertaa elämässään luistimilla, minä ensi kertaa viime talvena ostetuilla ihkauusilla luistimilla. Ihanaa!
*Luovuin kahdesta vuosikausia lankakopassa lojuneesta lankakerästä, jotka nyt siis muutan patalapuksi.  Ne tulevat siis käyttöön. Niille on keksitty funktio.

Maanantai 21.1.
*Onnea oli saada toinen hylly kirjahyllystä siivotuksi.
*Luovuin Aku Ankka -aiheisesta kirjasta, joka päätyi ensin yhdelle Verttisen serkulle, ja on luvattu päädyttää se vielä astetta nuoremmalle serkulle sitten, kun tämä ensiperijä on lukenut Ankkaa tarpeeksi.

Tiistai 22.1.
*Tulin iloiseksi kasasta tarpeellisia levyjä, joita sain vaihdossa, kun luovuin vanhasta itkuhälyttimestä. Puodin yläkerta sai myös uuden vuokralaisen, mikä on erinomaisen mukava ja tarpeellinenkin asia.
*Luovuin Verttisen vanhasta itkuhälyttimestä. Ehkä on jo aika. Kuusivuotiaan ääni kuuluu kyllä, jos sillä on jotain asiaa.

Keskiviikko 23.1.
*Iloitsin siitä, että nyt kun vanhoja asioita on saatu pois päiväjärjestyksestä, saa pikkuhiljaa niitä uudempiakin pois alta. Ja puodille tuli iloinen puhelinsoitto Bailamamaväeltä, mikä oli odottamatonta ja hauskaa.
*Luovuin kasasta vanhoja jumppavehkeitä ja lahjoitin ne Kuntomaailmalle tulevaan kirppispäivään, jonka tuotot menevät Naisten Pankille.

Torstai 24.1.
*Erinomaista oli jutella Bailamamatunnin jälkeen asiakkaan kanssa, joka on saanut merkittävästi apua tunneista oman raskautensa kanssa selviämiseen. Oikein jees!
*Luovuin ainokaisesta Aino Aalto -lasista. Tai se siis meni rikki. Mikä oli oikein hyvä juttu. Verttiseltä putosi se kädestä iltapalalla. Onkin harmittanut jo pitkään se, kuinka meillä on kymmenkunta kaikki toisistaan erilaista juomalasia, jotka ovat kaikki vähän turhan pieniä minun makuuni, ja eri paria, ja tylsiä, ja epäkäytännöllisiä, kun joka juomakerralla saa kipata monta lasillista kurkkuunsa. Haluaisin meille sellaisia laseja, jotka olisivat isompia, kestäisivät konepesua, olisivat tarpeeksi paksuja kestääkseen korkkilattialle pudottamisen ja nätteyskään ei taitaisi haitata. Ehkä tästä voi olla hyvä aloittaa :)

Päivä kerrallansa, saa nähdä mistä tänään keksii luopua!

Anjusha

Ei kommentteja: