perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kukkaunelmia

Näin kesäaikaan on mukava saada nautiskella kukkasista. Pihassa rehottavat päivänkakkarat ja ihanaiset pienet apilat, kynsissäkin on koristuksina pieniä valkoisia kukkaisia. Tämän päivän kuvissa on vain kukkia, vaikka sitten Mummon syntymäpäivän kunniaksi :)

Kävimme Verttisen kanssa kirppiksellä toissapäivänä. Oli mahtaa löytöpäivä, saimme pojjaalle kassillisen seuraavan koon vaatteita (jotka siis vielä putoavat päältä, mutta syksyn tullen varmaan jo ovat sopivampia), ja itselleni löysin tämän:


Puolella eurolla pikkuinen joustofroteetoppi. Tuo ruskea on oikeasti vaalea hiekanruskea, kuva nyt hiukan hämää. Toppi on senverran lyhyt, etten sitä sellaisenaan pidä, mutta tuo kangas oli aivan valtavan suloinen. Siitähän voi rakentaa vielä vaikka mitä! Keksisi vaan että mitä se vaikka mitä on... Laitoin tuohon nyt kuvan ajateltavaksi, tästä sitä on mukava katsella muuallakin kuin kotosalla.

Valmistakin tulee. Pinkkikukallinen kukkaro hienoine kehyksineen on nyt valmis. Äitee tilasi siitä itselleen omanlaisensa version, kun kehykset olivat juuri oikeanlaiset hänen tarpeilleen. Tarvitsee siis tilata niitä lisää. Onneksi Jujukerhon paketissa luki pienellä "Sinelli"- sieltähän nuita samaisia kehyksiä löytyi. Voisin samalla tilata muutaman itselleni, ihan vaan kokeillakseni jotain muutakin kuin kesäkukkia!


Kukkaron kukkakangas on löytö paikallisen kangaskaupan tilkkutyökangasvakasta. Se oli niin houkuttelevan pinkki kaikessa tyttöydessään, että se hankkiutui meille kotiin puolisen vuotta sitten. Samasta kankaasta on tehty myös Puotiin tossupusseja, nekin ovat söpöisiä.


Kehykset kiinnitin limenvihreällä nelinkertaisella perusompelulangalla. Ompeluhomma oli yllättävän yksinkertaista, ja lopputulos tukeva.


Sisäkankaaksi lisäsin kukkasia myöskin. Merjan tilkkukopasta löysin aikanaan ihanaisen mummulakankaan, josta on jo tehty paljon muutakin pientä, muunmuassa Tanssiinan ensimmäinen mappikansio on tuolla päällystetty. Siitä tulee hyvä mieli jo katsellessa.

Nyt on aika lähteä työhommiin laskemaan inventaarion viimeiset laskut, ja kirmata sitten kukikkaan kukkaron kanssa Mummon syntymäpäiville.

Tuoksuvaista päivää!
-anjusha


2 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Kiva kun olet Anne avannut käsityöbloginkin :) Sinellihän löytyy nykyisin ihan tästä läheltä palokan Citymarketista eli jos sinne jaksaa huristella, niin ei tule postikuluja sitten polttoainekuluja kylläkin.

Muoks: tuli vahvistussanaksi "plays" :D No huomenna ainakin miehet "plays drums and bass guitar together".

Tanssiinan Anne kirjoitti...

Kappas vaan, mahtavaa! Kiitos Henni vinkistä. Täytyykin ottaa Äetee kainaloon ja lähteä yhdessä kehysostoksille. Vaikka mukavahan on myös saada postipaketteja, ettei se huono vaihtoehto ole sekään.

Juu, jotenkin on ollut tarve viimeaikoina saada kirjata ylös tekemisiänsä ja erityisesti niihin liittyviä tunnelmia ja tarinoita. Ja nyt kun tuossa puhelimessa on ihania kuvia ottava Hipstamatic-kameraohjelma, tulee tunnelmia kuviinkin aika helposti.

Teidän siskosten, ja muutaman muun tuttavaisen käsityöaiheiset blogit olivat niin kertakaikkisen vastustamattoman mukaansatempaavia, etten enää voinut vastustaa kiusausta olla perustamatta omaa. Ja tärkeintähän tämä on ihan vaan omalle pääkopalle, jos joku muu tämän löytää niin se on vaan bonusta :)

Hyvää keikkaa vaan meidän miesille, toivottavasti huomenna on yhtä innostunut yleisö kuin Eskosen eilisellä keikalla Tikkakosken varuskunnassa...