maanantai 14. toukokuuta 2012

Äiti-askarteluja

Viime kesänä äiti oli löytänyt itselleen juhlapaidan, johon toivoi sopivansorttista pientä laukkua kaveriksi. Ommeltavista kukkaronkehyksistä ja Eurokankaan verhokangaspalalaarilöydöstä askartelin äiteelle kesäveskan, joka väritykseltään sopii muikeasti juhlapaitaan, ja johon juuri ja juuri mahtuu kaikki tarpeellinen - avaimet, puhelin, ja rahapussi.
Tälle vuodelle kangasta riitti vielä, ja kun avaimet ja puhelin ovat itsessään valmiita sujahtamaan juhlakassiin, rahapussi sai ryhtyä projektiksi tälle äitienpäivälle.


Malli on sama, mitä kokeilin jo vähän aiemmin sinivalkoisena, mutta tässä oli jo helpompi ottaa oppia ensimmäisen kokeilun sudenkuopista. Kangas on siis muinaisjäänne Eurokankaan palalaarista, paksua puuvillaista verho- / tyynykangasta, jonka musta-harmahtavanvihreä-valkoinen väritys sopii äiteen juhlavarustukseen, pitsinauha on naapurin äidin kanssa vaihtarina saatua, ja vetoketju kymmensenttinen ompelutarvikekopasta löytynyt musta. Koko pussi oli kätevä ommella ompeluskoneen vetoketjupaininjalan avulla.


Sisällä pussissa on tasku, johon voi vaikkapa pankkikortin sujauttaa ilman että se naarmuuntuu kolikoihin, ja pieni lenkki pitsinauhasta, jos haluaa avaimensakin piiloon pussin sisään. Oikein viihdyttävä ompelus, nopsa ja yksinkertainen, muttei yhtään tylsä :)

Jos äiti sai tuollaisen lahjan, minä sain taidetta.
Verttinen oli kerhossa tehnyt salaisuuden, joka vasta eilen paljastui, ja jonka viisivuotias osasi pitää viikkokausia ihan salassa.


Sinisiksi maalatuissa puukehyksissä on upotettuna kaakelilaatta, johon on piirretty "neliö ensin, ja hirveen monta kilparataa, ja sitten yksi musta tuossa on varikko".

Äitienpäivä olikin eilen pitkänhuiskea ja meuhkausrikas, sillä ensin leikittiin eukon ja papan luona, sitten parkourattiin tunti pihalla parkourpuistossa, ja illalla mummilassa serkkujen kanssa pelmaus oli sen verran railakasta iltakymmeneen asti, että tänään onkin oltu ehkä historian huonotuulisimpia heti aamusta ja aina kerhoonlähtöön asti. Raskaat huvit vaativat valitettavan raskaan seuraavan päivän, näköjään. Saapi nähdä mikä on tunnelma kerhon jälkeen. Tätä äitiä ei huvita kommunikointi oikein vieläkään, vaikka kaksi ja puoli tuntia on saanut mököttää kotona ihan puhumatta kenenkään kanssa.

Loppuun voisin vielä vinkata linkistä.

Meikä-äiti on nimittäin Kuntomaailman blogistina tällä viikolla, ja ensimmäisen esittelytekstin löydät TÄÄLTÄ.

-AnjushaEi kommentteja: