keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Hyvä yritys korvata villapipo.

Verttisellä on monta serkkua, mutta yksi niistä on kyllä siitä omapäisimmästä päästä, se pienin kaikista. Kokonaista kaksi vuotta ikää, ja mielipide on vankka, asiaan kuin asiaan. Juuri se ei mitään sano, paitsi tiukasti "EI", tai myöntyvästi "poo" (=joo), katselee alta kulmain tai välttelee katsetta, riippuen mielentilasta.

Tämä ihanainen yksilö pitää siitä, että asiat menevät, niinkuin niiden kuuluu mennä. Kun kerran toppahaalariin on pukeuduttu koko pitkä talvi, oli se vielä kaksi viikkoa sitten saatava päälle. Lapasista serkkunen luopui kituutellen haalarin jälkeen, mutta tenkkapoo tuli aiheesta villapipo. Kun pipo on rakas ja tärkeä (onhan siinä Salama McQueen), ei siitä luopuisi sitten millään.

Minä ajattelin helpottaa tulevia helteitä ja tarjota villaisen Salamapipon tilalle jotain hieman kesäisempää. Että jos Autot-elokuvan autoissa pitäydyttäisiin, voisi muutos kesähattuun käydä vähän kivuttomammin (koska sillähän sitä hyvä lapsi kasvaa, että antaa sille pikkusormen ja kaiken tahtonsa läpi, hihhii! Mulla sentään on oikeus antaa lapselle kaikki tahtonsa läpi, kun se ei ole oma ;).


Pipon kaava on Ottobren ilmaiskaava (jos googlaa että "tytön hattu" niin jo löytyy). Kuulin juoruja, että kaavaa pitäisi jotenkin tuunata jotta siitä tulisi sopiva, mutta täytyy sanoa, että ainakin tuossa pienimmässä koossa (50cm) jonka tein, kaavat kohtasivat toisensa oikein mallikkaasti, eikä ompelussa ollut mitään ongelmakohtia. Ja mitä tulee sanoihin "tytön hattu", minä uskaliaasti ja uhallanikin väitän, ettei se voi niin olla, ja teen hatusta nimenomaan ei-tytön-hatun. MUR.


Salama McQueenia ei hattuun nyt sitten tullutkaan kuin pikkuisen ihan päälaelle, mutta Salli löytyy, ja Sheriffi, sekä Martti hinausautoa vaikka kuinka.


Syy, miksi hatusta ei ole sovituskuvia, on kaksitahoinen. Hatun tekohetkellä serkkulassa oltiin vuoroin kipeänä, jolloin ei uskallettu kyläilemään. Viime viikonloppuna, kun sitten hattu kohtasi uuden omistajansa, kävi luonnollisesti kuten kaiken uuden kohdalla. "Laitetaanko sulle uusi hattu päähän?" *tiukka mutristus ja kulmain alta kurtistus* "Kokeillaanpas sulle tätä uutta hattua. Kato, siinä on Martti Hinausauto" ... "EI". Hm. Ehkä odotamme ensipakkasia, jolloin hattu on olut näkysällä tarpeeksi pitkään :)


Lippaa saa käännettyä joko vain otsalta, jolloin Martin hampaat tulevat hauskasti esiin, tai ihan koko matkalta. Tai sitten voi kurtistella alas suoraksi silitetyn lipan alta, koska se on hauskaa.


Jännittäväksi nähtäväksi jää, kuinka hattu kelpaa, vai kelpaako. Ja että onko edes koko sopiva. Mutta siitä sitten toisella kertaa. Tänään on ainakin keli ollut sellainen, että villapipo olisi varmasti ollutkin parempi valinta päähän.

Anjusha

Ei kommentteja: