torstai 3. toukokuuta 2012

Aivosolukonetsintää keskellä yötä.

Toisinaan iltalukemisen kanssa käy niin, että pitääkin jäädä pohdiskelemaan lukemaansa niin pitkäksi aikaa ja hartaasti, ettei sitten meinaa nukahtaa millään. Niin kävi tämän projektin kanssa.


Kirjakerhosta tuli tällainen kirja (aikas kiva muuten, kannattaa selailla iltalukemisiksi), ja sieltä jäi pohdituttamaan tuo lomalompsa, jonka ohje oli sekä kuvin että kirjaimin annettu. Kun vaikka kuinkapäin kääntelin kirjaa ja luin ja tavasin ohjetta, ei sillä ohjeella ja niillä kuvilla tullut mielestäni mitenkään sellaista lompuukia kuin piti. Niin että sitten piti testata tietysti käytännössä että jos tekisi niinkuin *omasta* mielestä olisi viisasta, tulisiko sitten sellainen kuin kuvassa näkyy.


Tuli. 
Tämä on toki versio yksi, ja jo täytetty kaikensorttisilla korteilla ja lappusilla, joten muotopuolelta se näyttää, mutta siitä tuli *juuri* sellainen kuin kirjan kuvissa. 


Se on ihana, ja mukavasti myös oma. Nyt kun se näyttää samalta kuin kirjan kuvissa, mutta ei ole tehty kirjan ohjeella, se on ikäänkuin oma ohje :) Koska jos se olisi tehty kirjan ohjeella, tuo roikutuslenkki olisi nyt nurinpäin. Lisäksi se sojottaisi pussukan sisään nurinpäin sen sijaan että se tulisi pussista ulos oikeinpäin. Samoin pussukan alasauman pitäisi olla yläsauma ja ohjeenkokoisella vetskarilla toimiminen (ainakin saumavaroja modaamatta) aiheuttaisi parin sentin koloset molempiin pussukan reunoihin. Vielä olisi sekin, että jos ohjekuvan perusteella olisi ommellut, olisi ommellut vetskarin lukkoon suoran ompeleen ja sauman väliin ja pussin ikuisiksi ajoiksi nurinniskoin. 

Mutta se oli erinomaisen hauska projekti, ja osoitti, että omissa aivoissa on vielä jonkin sortin liikettä ihan vaikka keskellä yötä! 

Pitänee tunnustaa, että vetoketjutilaus on tehty Kangasalle. Tämä oli nimittäin ihan melkein viimeinen lyhykäinen vetoketju mitä talosta löytyi. Vaaleanpunainen lenksunauha on Tiimarilöytö parin vuoden takaa, pitsi on käsintehty ja jostain perintöliinasta, joka oli jo liian reikäinen pöytäkäyttöön, ja sininen kangas kirppistyynyliinaa.

Näitä minä haluan lisää. Kaikissa sateenkaaren väreissä!

-Anjusha


Ei kommentteja: